Tämä sivusto kertoo hiihdosta. Tulet ammentamaan näistä artikkeleista paljon iloa, voimaa ja innostusta, olit sitten ammattilaishiihtäjä, juuri hiihtämistä aloitellut tai vain hiihdon hienoa lajia seuraileva kanssakulkija.download-18

Tarkastelemme hiihtoa monesta eri näkökulmasta. Yleisnäkymässä tarkastelemme vähän niitä syitä, miksi ihminen ylipäätään hurahtaa hiihtämiseen. Miten hiihtäjä löytää motivaation lähteä uudestaan ja uudestaan laduille? Käymme myös läpi ne taidot, joita intohimoisella hiihtäjällä yleensä on ja kerromme, miten niitä voi itselleen lähteä hankkimaan. Jonkin verran keskitymme myös siihen, minkälaisia varusteita hiihtäjä yleensä tarvitsee onnistuakseen hiihdossa tänä päivänä.

Hiihdossa kuten monessa muussakin lajissa on suuri hyöty siitä, että löytää ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä. Hiihtokaverit voivat löytyä monenlaisista paikoista. Peilaamme myös eri teemoja aina välillä Marja-Leenaan, joka on hiihtänyt koko ikänsä ja tehnyt siitä itselleen elämäntavan. Kerromme hänen tarinansa ja sen, miten hiihdosta tuli hänelle elämäntapa.

Yksi osio tulee kattamaan suunnitelmallisen treenaamisen hyödyt. Kun ajattelee valmiiksi sen, miten on fiksuinta harjoitella, niin ottaa samalla huomioon oman kehonsa erityisyyden. Näin tehdessään saa harjoitella ilman turhia rasitusvammoja ja onnettomuuksia.

Tärkeintä on kuitenkin itse hiihtäminen. Kuvaamme moni-ilmeisesti sitä, mitä on hiihtäjän arki, millaiset fyysiset harjoitteet tukevat hiihtäjän kuntoa ja miten monenlaisia hiihtäjiä täällä meitä onkaan.

Sivuston tarkoitus on täyttynyt, jos lukemisto saa innostumaan ja löytämään motivaation lähteä ladulle. Teki sen sitten seurassa tai täysin yksin, lähti sitten kuntoladuille tai erämaahan, hiihti sitten kilometrin tai monen päivän kestävän lenkin. Hiihtämisestä voi tulla elämäntapa tai sitten se voi olla vain yksi harrastus monien joukossa. Oli miten oli, se aina kohottaa kuntoa, parantaa mielialaa ja takaa rautaisen terveyden sille, joka jaksaa hiihtämistä omalla tavallaan harrastaa.